Finnish

LWF together – Maapallo tarvitsee sinua!

Vuonna 2011 Luterilainen maailmanliitto aloittaa ennenkuulumattoman kokeen maailmanlaajuisesta yhteisöstä. Sadat nuorten kristittyjen (15-30 vuotiaiden) ryhmät jakavat uskonsa, rukouksensa ja ryhtyvät toimimaan ekologisen oikeudenmukaisuuden puolesta maailmanlaajiusesti. Ohjelma kestää vuoden 2011 tuokokuusta lokakuuhun.

Henkilökohtainen ja globaali

Kolme nuorten ryhmää eri mantereilla tulevat olemaan yhteydessä toisiinsa sähköpostitse sekä muilla keinoin. Tällä tavoin paikalliset ryhmät jatkavat toimintaansa paikallisessa ympäristössään samaan aikaan, kun ryhmät vaihtavat tietojaan muiden ryhmien ja innostuvat muiden toiminnasta.

Usko

Perustana on kristillinen usko. Kaikki nuorten ryhmät opiskelevat samat Raamatun kohdat ja vaihtavat näkökulmia kohdista toisten ryhmien kanssa.

Aktiiviseksi ympäristöllisen oikeudenmukaisuuden puolesta

Nuoret Luterilaisessa maailmanliitossa ovat valinneet ympäristöllisen oikeudenmukaisuuden ja pysyvyyden ensisijaiseksi teemaksi. LWF together auttaa analysoimaan yksityiskohtaisia ongelmia paikallisessa kontekstissa ja oppimaan toisten nuorten kristittyjen kotikonteksteista. Ryhmät järjestävät yhteisesti pienimuotoista toimintaa, jossa puututaan ongelmiin.

Kuinka tämä toimii käytännössä?

Paikalliset ryhmät, jotka haluavat liittyä, ilmoittautuvat Luterilaiseen maailmanliittoon ja ne liitetään yhteen kahdelta eri mantereelta tulevan samanikäisistä koostuvan ryhmän kanssa (aiempia kumppanuussuhteita kunnioitetaan). Monikielinen käsikirja tulee tukemaan paikallisten ryhmien toimintaa ja ohjaa niitä kuuden kuukauden aikajakson ajan. Ryhmät voivat sovittaa aikataulun lomiinsa yms. Kanssakäyminen ryhmien välillä tapahtuu sähköpostitse tai muilla intenetin keinoilla. Ryhmät, joilla on vaikeata päästä internet-yhteyteen, saavat pienen avustuksen kattamaan ylimääräisiä menoja.

Globaali yhteys

Ryhmät voivat julkaista oppimistaan ja ideoitaan LWF Youth blogissa ja facebookissa. Siitä muodostuu globaali toimintayhteisö. Luterilaisen maailmanliiton virasto tulee ottamaan yhteyttä ryhmiin useaan kertaan. Monissa kirkoissa on yhteyshenkilö, joka voi auttaa paikallisella kielellä.

Kuka voi liittyä?

Nuorten ryhmät (enemmisto 15-30 vuoden ikäisiä), jotka liittyvät johonkin Luterilaisen maailmanliiton jäsenkirkkoon. Yhden ryhmän jäsenen tulee kyetä kommunikoimaan englanniksi. Ainakin ajoittainen internet-yhteys on pakollinen.

Aikataulu

20. tammikuuta 2011: Yksityiskohtainen informaatiomateriaali on saatavilla http://lwfyouth.org. Rekisteröityminen avataan.

1. huhtikuuta 2011: Rekisteröitymisaika päättyy. Ryhmät yhdistetään.

1. tuokokuuta 2011: Maailmanlaajuinen LWF together-ohjelman käynnistys

31 lokakuuta 2011: Uskonpuhdituksen päivä – LWF together – ohjelman lopetus

Lisätietoa

Lisätietoa on saatavilla http://lwfyouth.org ja http://facebook.com/LWFYouth. Kysymyksiin vastataan osoitteessa roger.schmidt@lutheranworld.org

Luterilainen maailmanliitto on maailmanlaajuinen luterilaisten kirkkojen yhteisö. se perustettiin Lundissa, Ruotsissa vuonna 1947. Jäsenkirkkoja yhteisössä on nykyään 145, jotka ovat 79 eri maasta ympärimaailman ja edustavat yli 70 miljoonaa kristittyä. http://www.lutheranworld.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s